ေရႊပဲသီးေၾကာ္



ပဲသီးကို ၂လက္မေလာက္အရွည္ၿဖစ္ၿဖစ္ ၿဖတ္ထားပါ။ အေတာင္႔လိုက္ အရွည္ေလးေတြအတိုင္း ေၾကာ္လဲ ေကာင္းတာပဲ။



Spicy Black bean sauce အဆင္သင္႔ၿပင္ထားပါ။
၀က္သားအေၾက လက္တစ္ဆုတ္ေလာက္ အသင္႔ၿပင္ထားပါ။ (မပါရင္လဲ စားလို႔ေကာင္းပါတယ္)


ၾကက္သြန္ၿဖဴ တစ္မႊာ ႏုတ္ႏုတ္စင္းထားပါ။ အန္တီဆြိကေတာ႔ အလြယ္ ready made garlic paste ကို သံုးပါတယ္။



ဒယ္အိုးထဲကို ဆီစားပဲြဇြန္းတစ္ဇြန္းထည္႔ မီးၿပင္းၿပင္းနဲ႔ ပဲသီးေတြကို ၾကြပ္ခါနီးအထိေၾကာ္ပါ။ အစိမ္းေရာင္မပ်က္ပါေစႏွင္႔။ ၾကက္သားမွဳန္႔ေလး အနည္းငယ္ထည္႔ေၾကာ္ပါ။



ပဲသီး အထဲကပါက်က္ရင္ ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ ၀က္သားအေၾကထည္႔ေၾကာ္ပါ။



၀က္သားက်က္ရင္ မီးပိတ္၊ ပူေနတံုးမွာ black bean sauce စားပဲြဇြန္း တစ္ဇြန္းေမာက္ေမာက္ထည္႔ၿပီး ေမႊေပးပါ။


 

Ref: TTSweet