ဆီထမင္း၊ မႏၲေလးပဲေၾကာ္


ၾကက္သြန္နီလွီးသည္။ ဆီအိုးတည္သည္။ ဆႏြမ္းထည္႔သည္။ ၾကက္သြန္နီထည္႔သည္။ ၾကက္သြန္ေၾကာ္ေနတံုး ၾကက္သြန္ၿဖဴေလးေတြ ေထာင္းထားသည္။

မန္းေလးပဲေၾကာ္အတြက္ ပဲေတြ ေရခဲေသတၱာထဲကထုတ္၊ ၿပန္ေနႊးေနတံုး ၾကက္သြန္နီေတြ  နဲနဲက်က္ကုန္တာနဲ႔ ၾကက္သြန္ၿဖဴဆီခ်က္ေလးကိုပဲ ကမန္းကတန္း ထည္႔ရေတာ႔သည္။ ပုဇြန္ေၿခာက္မွဳန္႔ တစ္ဇြန္းထည္႔သည္။ ေမႊသည္။

 ေကာက္ညွင္းေရစိမ္ကို ေရေတြစစ္ကာထည္႔သည္။ ေမႊသည္။ ၿဖဴဖတ္ၿဖဴေရာ္ၿဖစ္ေနသည္ႏွင္႔ ဆႏြင္းထပ္ထည္႔သည္။ ဆား၊ ဟင္းခတ္မွဳန္႔ ထည္႔ေမႊသည္။ ေစာနက မထည္႔လိုက္ရသည္႕ ၾကက္သြန္ၿဖဴေထာင္းေလးေတြပါ ေရာထည္႔လိုက္သည္။

ေမႊေနရာကေန ေကာက္ညွင္းအနည္းငယ္ေစးလာေတာ႔ ေရ ခြက္တစ္၀က္ခန္႔ ၿဖန္းကာ အဖံုးအုပ္ထားလိုက္သည္။

ေကာက္ညွင္းနပ္ၿပီလား စမ္းၾကည္႔ မနပ္မခ်င္း ေရအနည္းငယ္ေတာက္ကာ ေမႊၿပီး၊ မီးေအးေအးႏွင္႔ အဖံုးအုပ္ထားသည္။

ေကာက္ညွင္းနပ္ၿပီဆိုမွ ေအာက္က ဂ်ိဳးတူးေအာင္ မီးေအးေအးႏွင္႔ လွည္႔ေပးရသည္။



ဟိုညက္ခုံးေမႊးလူၾကီးေသာက္ဖို႔ ေကာ္ဖီေဖ်ာ္၊ မန္းေလးပဲေၾကာ္ေလး၄-၅ခုေၾကာ္ၿပီး ယေန႔နံနက္စာ အဆင္သင္႔ၿဖစ္ပါၿပီ။


မန္းေလးပဲေၾကာ္ကေတာ႔ မနက္ ကမန္းကတန္းနဲ႔ ဓာတ္ပံုရိုက္ဖို႔ အခ်ိန္မရလို႔ မရိုက္လိုက္ရပါ။ အရင္ လုပ္ဖူးတာေလး ေတြ႔လို႔ တင္ေပးလိုက္ပါသည္။ Red bean ကို တစ္ညေရစိမ္ၿပီး rice cooker နွင္႔ေပါင္းပါ။ (rice cooker အေပၚမွ ေပါင္းအိုးႏွင္႔ ေကာက္ညွင္းေပါင္းသလို ေပါင္းပါ)။ ၿပီးရင္လိုခ်င္ေသာအခ်ိန္ ထုတ္သံုးလို႔ရေအာင္ ေရခဲေသတၱာထဲ ထည္႔ထားလိုက္ပါသည္။


ပဲ၊ ေကာက္ညွင္းမွဳန္႔ ကို ၂း၁ ေရာပါသည္။ ေရအနည္းငယ္ထည္႔ပါသည္။ ပဲကို ေခ်ပါသည္။ ဆား၊ေဆာ္ဒါအနည္းငယ္၊ ဂ်င္း မ်ားမ်ား၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ ေထာင္းထားတာ ေရာေမႊကာ မီးေအးေအးႏွင္႔ေၾကာ္ပါသည္။


ဂ်င္းနံ႔သင္းသင္းႏွင္႔ မႏၱေလးပဲေၾကာ္၊ ၾကီးေတာ္အေခၚ ေကာက္ညွင္းပဲေၾကာ္ရပါၿပီ။


ဒါကေတာ႔ ဒီေန႔မနက္ေၾကာ္ေသာ မန္းေလးပဲေၾကာ္။



Ref: TTSweet