၀က္သား ကုန္းေဘာင္ႀကီးေၾကာ္

 
လိုအပ္တဲ႔ပစၥည္းေတြက (လူ ၂ေယာက္စာခန္႔)



၀က္သား အသားခ်ည္း ၂၅၀ ဂရမ္ခန္႔ (လက္မ၀က္ပတ္လည္ခန္႔ အတံုးေသးေလးေတြ တံုးၿပီး ၾကက္သားမွဳန္႕နဲနယ္ထားပါ)
ၾကက္သြန္နီ တစ္လံုး(လက္မ၀က္ပတ္လည္ခန္႔ လွီးၿပီး အဖတ္ေလးေတြ ခြါထားပါ)
ဂ်င္း လက္၂ဆစ္ခန္႔ (ပါးပါးလွီးထားပါ)
ငရုပ္သီးေၿခာက္ ၇ေတာင္႔ခန္႔
ၾကက္သြန္ၿမိတ္ ၾကီးၾကီး၂ေခ်ာင္း (၂လက္မစီအရွည္ခန္႔ လွီးထားပါ)
ေၿမပဲဆံ (သို႔) သီဟိုေစ႔ အနည္းငယ္ (လက္တစ္ဆုတ္ခန္႔)( အိမ္မွာ အဲ႔၂ခုလံုး မရွိလို႔ မထည္႔ၿဖစ္ပါ)
ၾကက္သြန္ၿဖဴ အမႊာၾကီးၾကီး ၂မႊာခန္႔ chop လုပ္ထားပါ။ (အိမ္မွာေတာ႔ Garlic paste အလြယ္တကူရွိလို႔ အဲဒါပဲသံုးပါတယ္)
ဆီ စားပဲြဇြန္း ၃ဇြန္းခန္႔

Kung Pao sauce အတြက္ ေအာက္ပါတိ္ု႔ကို ဇလံုအေသးတစ္လံုးနဲ႔ အဆင္သင္႔စပ္ထားပါ။
ပဲငံၿပာရည္ အေနာက္ရည္ စားပဲြဇြန္း၁ဇြန္း
ပဲငံၿပာရည္ အၾကည္ရည္ စားပဲြဇြန္း၁ဇြန္း
သၾကား လဖၻက္စားဇြန္း၁ဇြန္း
ၾကက္သားမွုန္႔ လက္ဖက္စားဇြန္း ၁ဇြန္း
တရုတ္ဟင္းခ်က္၀ိုင္ စားပဲြဇြန္း၁ဇြန္း
ေကာ္မွဳန္႔ လဖၻက္စား၁ဇြန္း
ဆီ စားပဲြဇြန္းတစ္ဇြန္း


ခရုဆီ လဖၻက္စားဇြန္း၁ဇြန္း
ပထမဆံုး ဒယ္အိုးထဲ ဆီအနည္းငယ္ထည္႔၊ ေၿမပဲ (သို႔) သီဟိုေစ႔ေတြကို ၾကြပ္ေနေအာင္ မီးေအးေအးနဲ႔ ေၾကာ္ၿပီး ဆယ္ထားပါ။
က်န္တဲ႔ ဆီထည္႔ ငရုပ္သီးေၿခာက္မ်ား ေၾကာ္ၿပီး ဆယ္ထားပါ။
အဲဒီဆီထဲကိုပဲ ဂ်င္းထည္႔ ၀က္သားထည္႔ၿပီး ေၾကာ္ပါ။
၀က္သားအနည္းငယ္ၾကြပ္လာရင္ ၾကက္သြန္ၿဖဴထည္႔ၿပီး ေမႊးေနေအာင္ ေၾကာ္ေပးပါ။
၀က္သားအေရာင္ညိဳၿပီး ၾကြပ္လာရင္ ၾကက္သြန္နီထည္႔ပါ။
ၾကက္သြန္နီ အနည္းငယ္ႏြမ္းလာရင္ Kung Bao sauce ထည္႔ၿပီး ေမႊေပးပါ။
ၾကက္သြန္ၿမိတ္၊ ငရုပ္သီးေၿခာက္ေၾကာ္ထားတာနဲ႔ သီဟိုေစ႔ေၾကာ္ထားတာတို႔ကိုထည္႔ေမႊေပးပါ။ အေပါ႔အငံၿမည္း၊ လိုတာထပ္ထည္႔ၿပီး ၾကက္သြန္ၿမိတ္ႏြမ္းရင္ ခ်လို႔ရပါၿပီ။





ခ်ားလို႔ရပါၿပီ ... အဲေလ စားလို႔ရပါၿပီခင္ညာ။ ထံုးစံအတိုင္း ထမင္းၿဖဴေလးနဲ႔ သူ႔ခ်ည္းလဲ ေကာင္းတာပါပဲ ခင္ည။

 

Ref: TTSweet