ေျမအိုး ၾကက္ေတာင္ပံေပါင္း


ေၿမအိုးၾကက္ေတာင္ပံေပါင္းအတြက္ လိုတဲ႔ပစၥည္းေတြက

ၾကက္ေတာင္ပံ ကီလို၀က္ (ၾကက္သားနဲ႔ ခ်က္လဲေကာင္းပါတယ္၊ ၾကက္သားကို တစ္လမခဲြေလာက္ အတံုးေတြတံုးပါ)
ပဲငံၿပာရည္အေနာက္ရည္ စားပဲြဇြန္း၂ဇြန္း
ပဲငံၿပာရည္ အၾကည္(အခ်ိဳ)ရည္ စားပဲြဇြန္း တစ္ဇြန္း
ခရုဆီ (Oyster sauce ) စားပဲြဇြန္း ၂ဇြန္း
တရုတ္ ဟင္းခ်က္၀ိုင္ စားပဲြဇြန္း ၄ဇြန္း (တရုတ္စာေတြၾကိဳက္တတ္တယ္ဆို အိမ္မွာ တရုတ္ဟင္းခ်က္၀ိုင္ ၀ယ္ထားပါ။ အင္မတန္ အသံုး၀င္ပါတယ္)
ဂ်င္း ပါးပါးလွီထားတာ ၁၀ခုေလာက္၊
ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၆မႊာခန္႔ (အခြံခြါစရာမလိုပါ)
ၾကက္သြန္ၿဖဴ အႏွစ္ လဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း (မရွိလ်င္ ၾကက္သြန္ၿဖဴကို ေထာင္းပါ)
ငရုပ္သီးေၿခာက္ ၆ေတာင္႔ခန္႔
ႏွမ္းဆီ စားပဲြဇြန္း ၅ဇြန္းခန္႔
သၾကား စားပဲြဇြန္း ၂ဇြန္းခန္႔
ၾကက္သြန္ၿမိတ္ ၾကီးၾကီးတစ္ခု (တစ္လက္မေလာက္စီ လွီးၿဖတ္ထားပါ)
ၾကက္သြန္နီ တစ္လံုး ၈စိတ္စိတ္ပါ။
ငရုပ္ေကာင္း လဖက္ရည္ဇြန္းတစ္၀က္ခန္႔
ေၿပာင္းဖူးမွဳန္႔ (Corn flour)(သို႔)ေကာ္မွဳန္႔ စားပဲြဇြန္းတစ္ဇြန္းကို ေရနဲ႔ ပ်စ္ပ်စ္ ေဖ်ာ္ထားပါ။
ၾကက္သားမွဳန္႔ သင္႔သလို


မဆြိတီ သံုးတဲ႔ brand ေတြပါ။ အမ်ားအားၿဖင္႔ စကၤာပူ ဘရန္း Lee Kum Kee ကို သံုးတယ္။






ပထမဆံုး ၾကက္ေတာင္ပံေတြကို ေရေဆးၿပီး ၾကက္သားမွဳန္႔၊ ငရုပ္ေကာင္းတို႔နဲ႔ နယ္ထားပါ။



ဒယ္အိုး (သို႔) ဒန္အိုးထဲ မွာ ႏွမ္းဆီကို ထည္႔ပါ။ ဆီက်က္ရင္ ဂ်င္း၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ အႏွစ္၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴအမႊာေလးေတြကို ထည္႔ၿပီး ေမႊးေနေအာင္ ဆီသတ္ပါ။

ေမႊးလာရင္ ငရုပ္သီးထည္႔ ၿပီး ၾကက္ေတာင္ပံကိုလည္းထည္႔ ေမႊေပးပါ။ အဲဒီမွာ ႏွမ္းဆီနဲ႔ ဆီသတ္ထားေတာ႔ ဂ်င္း၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴနံ႔ေလးေရာၿပီး ၾကက္သားက ေတာ္ေတာ္ကို ေမႊးေနၿပီဗ်။



ၾကက္ေတာင္ပံေတြ က်က္လာၿပီး ဆီသတ္တာ ကပ္လာၿပီဆို ပဲငံၿပာရည္ အၾကည္ရည္၊ အေနာက္ရည္၊ ခရုဆီ၊ ဟင္းခ်က္၀ိုင္၊ သၾကား အစရွိသည္တို႔ကို ေရာထည္႔ၿပီး ခဏလံုးလိုက္ပါ။(ေမႊလိုက္ပါ)။ အရမ္းကပ္ေနရင္ေတာ႔ ေရေလးပါ နဲနဲထည္႔ပါ။ တူးနံ႔နံသြားရင္လဲ မေကာင္းဘူးေလ။



ၿပီးေတာ႔ ေၿမအိုးထဲကိုေၿပာင္းထည္႔၊ ေရကို ၾကက္သားၿမဳတ္ေအာင္ထည္႔ၿပီး အဖံုးအုပ္ မီးေအးေအးနဲ႔ နာရီ၀က္ ေပါင္းရပါမယ္။ ေၿမအိုးဆိုေတာ႔လဲ ေၿမအိုးရေအာင္ မနဲရွာရတယ္။ Slow cooker ကေတာ႔ သူ႔အိုးေပ်ာက္လို႔ လိုက္ရွာေနေရာေပါ႔ဂ်ာ း)။
(ေၿမအိုးမရိွလဲ ေစာနက အိုးနဲ႔ ေပါင္းလဲ ရပါတယ္။ ေၿမအိုးနဲ႔က ပို ႏူးလြယ္သဗ်။)




ၾကက္သားႏူးအိလာရင္ ေကာ္ရည္ေဖ်ာ္ထားတာ ေလာင္းထည္႔၊ ၾကက္ေတာင္ပံေတြ မေၾကေအာင္ အသာေလး ေမႊေပးပါ။ ၿပီးရင္ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ထည္႔၊ တစ္မိနစ္ေလာက္ထပ္တည္၊ အေပါ႔၊ အငံ၊ အခ်ိဳေလးၿမည္းၿပီး စားလို႔ရပါၿပီခင္ဗ်ာ။



ႏွမ္းဆီနံ႔ ေမႊးေမႊးေလးနဲ႔ ေကာင္းမွေကာင္း၊ ခ်ိဳမွခ်ိဳ၊ ေၿမအိုး ၾကက္ေတာင္ပံေပါင္းပါ။ ဆိုင္မွာေတာ႔ ထမင္းၿဖဴေလးကို ပန္းကန္လံုးထဲထည္႔ တူေလးနဲ႔ ဇြန္းေလးနဲ႔ စားပါတယ္ခင္ည။ အားေပးၾကပါဦး။


 Ref: TTSweet