ၾကက္ဟင္းခါးသီးႏွပ္


ၾကက္ဟင္းခါးသီးကို ပါးပါးလွီးလုိက္ၿပီး ဆားနဲ႔နယ္ေဆးလိုက္တယ္။ ၿပီးေတာ႔ အခါးနဲနဲသက္သာသြားေအာင္ ၂ခါ ၃ခါေလာက္ အရည္ေတြ ညွစ္ခ်လိုက္တယ္။



ၾကက္သြန္နီတစ္ဥ၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၅မႊာ၊ ငပိ အနည္းငယ္(ထန္းလွ်က္ခဲ တစ္လံုးစာခန္႔)၊ ပုဇြန္ေၿခာက္မွဳန္႔ ၂ဇြန္း၊ ငရုပ္သီးမွဳန္႕႔ တစ္ဇြန္း၊ ဆႏြင္းမွဳန္႔ အနည္းငယ္တို႔ကို ေရာေထာင္းလိုက္ပါတယ္။ (ဇြန္း= စားပဲြဇြန္း)


 အႏွစ္ေထာင္းထားတာကို ၾကက္ဟင္းခါးသီးနဲ႔ နယ္ပါတယ္ခင္ညာ။ ငါးငံၿပာရည္ ဇြန္း၀က္ေလာက္နဲ႔ ဆီ ၃ဇြန္းပါထည္႔ၿပီး နယ္ပါတယ္။ ၿပီးေတာ႔ မီးဖိုေပၚတင္ တည္လိုက္ပါတယ္။ ေရခန္း လို႔ ဖ်စ္ဖ်စ္ၿမည္လာရင္ ေမႊးသြားေအာင္ ေမႊေပးလိုက္ပါေသးတယ္။ ေနာက္ငရုပ္ဆံု လက္ေဆးေရေလးထည္႔ အဖံုးပိတ္ ၾကက္ဟင္းခါးသီး အိလာသည္အထိ ႏွပ္ထားပါတယ္။

ၾကက္ဟင္းခါးသီးက ႏုေတာ႔ ခဏပါပဲ။ အၾကာၾကီးႏွပ္ၿပီး အရမ္းေပ်ာ႔သြားရင္လဲ မေကာင္းဘူးဂ်။ စိမ္းေနတံုးခ်ပါဗ်။


စားၾကပါဦး။ ဒါမ်ိဳးဆို တၿခားအသားဟင္းမပါလဲ ထမင္းၿဖဴေလးနဲ႔ ဒီတိုင္းလဲ တို႔ကေတာ႔ ... တို႔ကေတာ႔  ၾကိဳက္တာပါပဲကြယ္။   း)
Ref: TTSweet